Lenterecepten: desserts

Maak kennis met al onze lekkerste lente desserts. Op deze pagina vind je inspirerende recepten, waarmee je gemakkelijk en snel een heerlijk toetje op tafel zet. 

Banana flip

Bananenvla met banaan en hagelslag

Bereiding:
  1. Doe circa 150 gram bananen vla in een glas of kommetje.
  2. Snij de banaan in stukjes en leg op de vla.
  3. Strooi wat hagelslag over het dessert.
  4. Eet smakelijk!

Ingrediënten per persoon:

  • 150 ml bananenvla
  • 1/2e banaan
  • 1 eetlepel hagelslag

 

Ingrediënten per persoon:

  • 80 gram rabarber
  • 80 gram mascarpone
  • 1 verkruimelde Bastogne koek
  • Poedersuiker naar wens
  • 1 takje munt

 

Rabarber & bastogne

Rabarber-cranberrycompote met romige mascarpone en bastogne kruimeltjes

Bereiding:
  1. Schep de rabarber onderin het glaasje of in een kommetje.
  2. Meng de mascarpone naar smaak met poedersuiker en plaats een flinke eetlepel op de rabarber.
  3. Breek de Bastogne koeken tot kruimeltjes: bijvoorbeeld door ze in een  plastic zakje te doen en plat te slaan met een pan.
  4. Strooi kruimels over de mascarpone en garneer met poedersuiker en munt.
  5. Eet smakelijk!

 

Schuddebuikjes in de mix

Vanille roomijs met schuddebuikjes en caramelsaus

Bereiding:
  1. Snij een stuk (naar wens) van de ijsrol en leg op een bordje.
  2. Maak een raster, of schenk de caramelsaus over de ijsrol.
  3. Strooi wat schuddebuikjes over het dessert.
  4. Eet smakelijk!

Ingrediënten per persoon:

  • 150 ml vanille roomijs
  • 15 gram schuddebuikjes
  • 20 gram caramelsaus

 

Benieuwd naar het gehele lenteassortiment?

Combineer de heerlijkste lenteartikelen en maak je eigen lentemenu. Als klant bekijk je alle geselecteerde producten gemakkelijk in één overzicht. Ben je nog niet ingelogd? Log dan eerst in.