Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Pompoensoep is niet alleen een herfstklassieker die perfect past bij Halloween, maar is ook nog eens lekker en voedzaam. De soep is rijk aan vitamine A, C en E, en bevat veel vezels. Deze pompoensoep staat in een handomdraai op tafel.
Recept pompoensoep
8 personen | Bereidingstijd 20 minuten
Aan de slag:
Snijd de pompoen in stukken en verwijder de schil of gebruik een zakje of doosje kant-en-klare pompoenblokjes. Zet een pan op het vuur en verhit de boter of olie en voeg de stukken pompoen toe.
Snijd de ui en tomaten grof en doe deze ook in de pan. Bak ongeveer 3 minuutjes en giet er dan het water bij.
Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en breng het aan de kook. Laat alles nu ongeveer 20 minuten koken op laag vuur. Pak de staafmixer en pureer alles tot een gladde soep.
Voeg de room toe en mix alles nog een keer goed door. Zet nog 2 min op het vuur en serveer dan met wat peterselie, pompoenpitten en wat extra room naar smaak. Rooster eventueel de pompoenpitjes.
Tip: vervang de room eens door kokosmelk, daar krijgt je soep een lekker Oosters tintje van.
Ingrediënten
1,5 kg pompoen, geschild en in blokjes gesneden
2 uien, grof gesneden
3 teentjes knoflook, fijngehakt
2 liter groentebouillon
200 ml kookroom (optioneel)
2 eetlepels olijfolie
Zout en peper naar smaak
Pompoen: de veelzijdige seizoensgroente
Voordelen:
Pompoen is rijk aan vitamine A, C, en E
Pompoen is een groente die van nature veel vezels bevat
Pompoen is geschikt voor zowel zoete als hartige gerechten
Gebruik:
Maak pompoensoep zoals het recept hierboven
Rooster pompoen
Bak een klassieke pompoentaart
Of hol een pompoen uit als activiteit voor een spookachtig leuke avond!