Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Bij zomerse temperaturen is het extra belangrijk dat de bewoners (en jijzelf natuurlijk) voldoende drinken. Hierdoor blijven de vochtbalans en de lichaamstemperatuur namelijk goed op peil. Een verfrissend drankje is tijdens warme dagen dan ook extra welkom.
Zomerse mocktails
Ingrediënten voor 4 personen:
6 dl vers sinaasappelsap
1 blik ananas op sap
6 el grenadinesiroop
Sweet sunrise
Bereidingstijd: Ongeveer 10 minuten
Aan de slag:
Verdeel het sinaasappelsap over 4 glazen.
Zeef het ananassap en verdeel over 4 glazen.
Snijd 4 plakken ananas in met een mesje en druk ze op de rand van het glas.
Schenk voorzichtig de grenadinesiroop in de glazen en serveer onmiddelijk.
Strawberry basil
Bereidingstijd: Ongeveer 10 minuten
Aan de slag:
Snijd de kroontjes van de aardbeien en doe deze samen met de basilicumblaadjes, het citroensap en de rasp in een kom.
Mix grof met behulp van een staafmixer en verdeel over 4 glazen.
Schep 3 ijsblokjes in ieder glas en vul het glas op met de tonic.
Garneer eventueel met een aardbei en een blaadje basilicum.
Ingrediënten voor 4 personen:
12 aardbeien
12 blaadjes basilicum
sap en rasp van 1 citroen
8 dl tonic
12 ijsblokjes
Ingrediënten voor 4 personen:
1/2 miniwatermeloen
sap van 2 limoenen
4 dl bruiswater
4 takjes verse munt
Watermeloen mojito
Bereidingstijd: Ongeveer 10 minuten
Aan de slag:
Snijd met een kartelmes de schil v an de watermeloen en snijd het vruchtvlees grof.
Haal de meeste blaadjes van de takjes munt, maar houd wel van een mooie takje met blad over.
Doe de stukken watermeloen met de geplukte blaadjes munt en het limoensap in de blender en draai tot een gladde sap.
Verdeel het sap over 4 glazen en vul de glazen verder af met bruiswater.